Vozeći neprilagođenom brzinom vozač autobusa izazvao prometnu nesreću

Slika Brod na prikolici.jpg

Jučer, 28. ožujka oko 10 sati na državnoj cesti broj 50, na dijelu zvanom Janjče, Općina Perušić, došlo je do prometne nesreće u kojoj je 59-godišnjak iz Otočca upravljajući autobusom marke „Setra“ gospićkih registracijskih oznaka, iz smjera Gospića u smjeru Otočca, uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku (mokar kolnik), izgubio nadzor nad upravljačem autobusa, te prouzrokovao prometnu nesreću.

 Foto: PU licko-senjska

Jučer, 28. ožujka oko 10 sati na državnoj cesti broj 50, na dijelu zvanom Janjče, Općina Perušić, došlo je do prometne nesreće u kojoj je 59-godišnjak iz Otočca upravljajući autobusom marke „Setra“ gospićkih registracijskih oznaka, iz smjera Gospića u smjeru Otočca, uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku (mokar kolnik), izgubio nadzor nad upravljačem autobusa, te sa prednjom lijevom stranom udario u lijevu oplatu jedrilice „Beneteau Oceanis 46“ koja je iz suprotnog smjera, pod pratnjom bila prevožena teretnim vozilom slovenskih nacionalnih oznaka, sa kojim je upravljao državljanin Slovenije.

U trenutku prometne nesreće u autobusu se nalazilo 5 putnika koji nisu zadobili tjelesne ozljede kao niti vozači vozila koja su sudjelovala u toj nesreći.

Zbog počinjenog prekršaja vozaču autobusa je izdat prekršajni nalog.



Stranica