Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

Slika FOTKE ZA VIJESTI/auto_policija06.jpg

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, ova Policijska uprava je tijekom proteklog vikenda provela više preventivno represivnih akcija usmjerenih na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja prekoračenja ograničene brzine, kao i prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 11. do 14. ožujka, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su 3 prometne nesreće. Sve tri prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića.

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, ova Policijska uprava  je tijekom proteklog vikenda provela više preventivno represivnih akcija usmjerenih na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja prekoračenja ograničene brzine, kao i prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom tog perioda utvrđeno je 166 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih izdvajamo 109 prekršaja prekoračenja brzine, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 6 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom.

Najveća očitana koncentracija alkohola je 2,59 g/kg izmjerena kod 32-godišnjaka iz Gospića, koja je evidentirana na području Policijske postaje Gospić. Zbog očitih namjera da će nastaviti sa činjenjem prometnih prekršaja, ovome i još dvojici vozača koji su bili pod utjecajem alkohola, određeno je zadržavanje u prostorijama policije do otrežnjena.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 199 km/h izmjerena je na autocesti A 1, kod čvora Gospić, kada je 40-godišnji austrijski državljanin upravljao osobnim vozilom marke „Volvo“, austrijskih nacionalnih oznaka.



Stranica