Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

Slika FOTKE ZA VIJESTI/auto_policija06.jpg

Tijekom proteklog vikenda, od 4. do 6. ožujka, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, ova Policijska uprava  je tijekom proteklog vikenda provela više preventivno represivnih akcija usmjerenih na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja prekoračenja ograničene brzine, kao i prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom proteklog vikenda, od 4. do 6. ožujka, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.  

U tom periodu utvrđeno je 145 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih izdvajamo 112 prekršaja prekoračenja brzine i 15 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.  

Najveća očitana koncentracija alkoholaje 1,87 g/kg izmjerena kod 41-godišnjaka iz Gospića, koja je evidentirana na području Policijske postaje Gospić.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 200 km/hizmjerena je na autocesti A 1, kod odmorišta Jadova, kada je 32-godišnji slovački državljanin upravljao osobnim vozilom marke „Ford“, slovačkih nacionalnih oznaka.

Najveće prekoračenje dopuštene brzine kretanja vozila od 181 km/h izmjereno je na dionici autoceste A-1, kod nadvožnjaka „Krpani“, gdje je ograničenje kretanja vozila bilo označeno prometnim znakom na 100 km/h, kada je 44-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim vozilo marke „Mazda 6“, zagrebačkih registracijskih oznaka.   



Stranica