Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda, od 14. do 16. siječnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su 4 prometne nesreće, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom.  

Tijekom proteklog vikenda, od 14. do 16. siječnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su 4 prometne nesreće, od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom. U prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama, jedna je osoba zadobila teške, dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede, a dogodila se na području Otočca. Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na području Karlobaga, te jedna na području Korenice.

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, ova Policijska uprava  je tijekom proteklog vikenda provela više preventivno represivnih akcija usmjerenih na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja prekoračenja ograničene brzine, kao i prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom tog perioda utvrđeno je 130 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih izdvajamo 77 prekršaja prekoračenja brzine, 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 4 prekršaja nepoštivanja prometnog svjetla (crveno) od strane vozača i 4 prekršaja nepoštivanja prometnog svjetla (crveno) od strane pješaka.

Najveća očitana koncentracija alkohola je 2,81 g/kg izmjerena kod 45-godišnjaka iz Otočca, koja je evidentirana na području Policijske postaje Otočac.

Najveća izmjerena brzina od 215 km/h evidentirana je kod 49-godišnjaka iz Zagreba, koji je na dijelu autoceste A 1, kod nadvožnjaka Mogorić, zatečen da upravlja s osobnim vozilom marke „Audi A 5“ zagrebačkih registracijskih oznaka, a  snimljena je  uređajem „Famashot III“.



Stranica