U nezakonitom radu zatečeno pet državljana Bosne i Hercegovine

Slika FOTKE ZA VIJESTI/granicna_policija.jpg

Jučer, 10. studenog, tijekom postupanja koje se odnosi na zaprječivanje nezakonitih migracija, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u mjestima Brinje, Općina Brinje i Brlog, Grad Otočac, u obavljanju građevinskih raadova bez ishodovanih radnih ili poslovnih dozvola, zatekli petoricu državljana Bosne i Hercegovine

 Foto: Ilustracija 

Jučer, 10. studenog, tijekom postupanja koje se odnosi na zaprječivanje nezakonitih migracija, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u mjestu Brinje, u obavljanju građevinskih radova unutar jedne obiteljske kuće zatekli 26-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine. Prekršajnom obradom je utvrđeno da je te poslove obavlja bez ishodovane radne ili poslovne dozvole, te da ga je za obavljanje poslova angažirao 54-godišnji vlasnik jedne tvrtke iz Brinja.

Istog dana, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u mjestu Brlog, Grad Otočac, u obavljanju građevinskih radova na obiteljskoj kući za sada nepoznatog vlasnika, zatekli četvoricu državljana Bosne i Hercegovine. Prekršajnom obradom je utvrđeno da su te poslove obavljali bez ishodovane radne ili poslovne dozvole, a u tijeku je utvrđivanje zakonitosti njihovog boravka, vlasnika kuće i poslodavca.

Protiv stranih državljana koji su zatečeni u  nezakonitom radu provest će se žurni prekršajni postupak, zbog čega su im uz naloge o izrečenim mjerama opreza, izuzete putne isprave. Protiv 54-godišnjeg vlasnika tvrtke koji je zaposlio 26-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, Optužni prijedlog podnijet će se redovnim putem.

O utvrđenim činjenicama obaviješten je  i nadležni inspektor Državnog inspektorata radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti.



Stranica