Aktivnosti u prometu tijekom vikenda

Slika FOTKE ZA VIJESTI/auto_policija04.jpg

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Foto: Ilustracija 

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda provedene su  preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.   

Tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 246 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se 105 prekršaja odnosi na upravljanje vozilom nepropisnom brzinom, sedam prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom. 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 197 km/h izmjerena je na autocesti A 1, kod Svetog Roka, kada je 37-godišnjak iz Zaprešića upravljao osobnim vozilom marke „BMW“, zagrebačkih reg. oznaka.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u Ličkom Lešću, Grad Otočac, kod 49-godišnjaka iz Zagreba (2,49g/kg). S obzirom da je iskazivao namjeru daljnjeg upravljanja vozilom, određena mu je mjera smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a zbog počinjenog prekršaja protiv njega se podnosi Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.



Stranica