Sažetak događaja

Slika fotke za vijesti/područje-PU-L-S.jpg

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda od 24. do 26. rujna, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 22 prometne nesreće, tri narušavanja javnog reda i mira, te jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava.


Foto:
PU ličko-senjska

Tijekom proteklog vikenda od 24. do 26. rujna, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 22 prometne nesreće, tri narušavanja javnog reda i mira, te jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava. 

Kriminalitet
Po jedno kazneno djelo evidentirano je na području Gospića (krađa) i Otočca (izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude).  
 
Promet
Dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Senja (1) i Otočca (1). U njima su ozlijeđene dvije osobe koje su zadobile lake tjelesne ozljede. Ostalih 20 su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (9), Gospića (5), Korenice (3), Novalje (2) i Karlobaga (1).   
Od prometnih nesreća izdvajamo prometnu nesreću s materijalnom štetom:
- jučer, 26. rujna oko 04.50 sati u mjestu Ličko Lešće, dogodila se prometna nesreća kada je 22-godišnjakinja iz Otočca, uslijed alkoholiziranosti (1,25 g/kg) i za vrijeme dok joj je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije, upravljajući osobnim vozilom marke „VW Golf“, gospićkih reg. oznaka, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake, s vozilom djelomično prešla na suprotnu kolničku traku namijenjenu prometu vozila iz suprotnog smjera, te je s prednjom stranom vozila udarila u lijevu bočnu stranu osobnog vozila marke „Fiat Bravo“, gospićkih reg. oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 20-godišnjak iz Gospića. Protiv 22-godišnjakinje se podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude nadležnom državnom odvjetniku i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.  

Javni red i mir
Dva narušavanja javnog reda i mira evidentirana su na području Gospića, a počinjena su drskim ponašanjem i tučnjavom, te jedno na području Otočca počinjeno držanjem životinja bez nadzora.
Izdvajamo narušavanje počinjeno držanjem životinja bez nadzora:
- 25. rujna oko 15.30 sati u mjestu Čovići, Grad Otočac, 52-godišnjakinju iz Čovića, za desnu potkoljenicu ugrizao je pas vl. 46-godišnjaka iz Čovića, nanijevši joj lake tjelesne ozljede.
Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima. 

Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava
Evidentiran je jedan pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava na području Divosela. 

 


Stranica