Teška prometna nesreća na autocesti A 1

Slika fotke za vijesti/OV-i-bus-na-autocesti-1.jpg

GOSPIĆ - Danas, 15. rujna u 9.45 sati, na autocesti 1, u smjeru Zagreba, između čvora Sveti Rok i Gornja Ploča, na 210. kilometru, dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, dok su četiri osobe ozlijeđene.

Foto: PU ličko-senjska
Danas, 15. rujna u 9.45 sati, na autocesti 1, u smjeru Zagreba, između čvora Sveti Rok i Gornja Ploča, na 210. kilometru, dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe, dok su četiri osobe ozlijeđene. Nesreća se dogodila kada je 46-godišnjak iz Zemunika Donjeg, upravljajući autobusom marke „MAN“, zadarskih reg. oznaka, vl. Antonio toursa s otoka Paga, koji je prevozio 50-ero djece OŠ „Šimuna Kožičića Benje“ iz Zadra na izlet u Istru, uslijed nepropisne brzine udario u stražnji dio osobnog vozila marke „Opel Corsa“, varaždinskih reg. oznaka, koje se kretalo neposredno ispred njega, a s kojim je upravljao 75-godišnjak iz Ludbrega.  

U prometnoj nesreći smrtno su stradali supružnici, starosti 65 i 75 godina iz Ludbrega. Po nalogu istražne sutkinje Županijskog suda u Gospiću njihova tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu medicinskog fakulteta u Rijeci radi obdukcije. Ozlijeđenima je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Gospić gdje su im okvalificirane lake tjelesne ozljede, od kojih su dvoje djece u dobi od 14 godina i 21-godišnja voditeljica puta nakon pružene liječničke pomoć pušteni na kućnu njegu, dok je 46-vozač autobusa zadržan na promatranju.
Očevid prometne nesreće obavila je istražna sutkinja Županijskog suda u Gospiću uz nazočnost Županijskog državnog odvjetnika u Gospiću i stručnu pomoć očevidne ekipe Policijske uprave ličko-senjske.

 
 

Stranica