Prometna nesreća u Senjskoj Dragi

Jučer, 3. rujna oko 15 sati na državnoj cesti 23 u mjestu Senjska Draga, Grad Senj, došlo je do prometne nesreće u kojoj je 46-godišnjak iz Čazme upravljao skupom vozila (vučno vozilo marke „Iveco“ zagrebačkih reg. oznaka i priključno vozilo marke „Wackenhut“, zagrebačkih reg. oznaka), krećući se iz smjera Senja u smjeru Vratnika, uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku

Jučer, 3. rujna oko 15 sati na državnoj cesti 23 u mjestu Senjska Draga, Grad Senj, došlo je do prometne nesreće u kojoj je 46-godišnjak iz Čazme upravljao skupom vozila (vučno vozilo marke „Iveco“ zagrebačkih reg. oznaka i priključno vozilo marke „Wackenhut“, zagrebačkih reg. oznaka), krećući se iz smjera Senja u smjeru Vratnika, uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku, izgubio nadzor nad upravljačem vozila, te se s prevrće na lijevu bočnu stranu i zaustavlja van kolnika, a zbog oštećenja tankova cisterne dolazi do istjecanja neutvrđene količine euro dizela.
Nad vozačem je izvršeno alkotestiranje – test negativan (0,00 g/kg), a u navedenoj prometnoj nesreći isti je zadobio lake tjelesne ozljede.
Očevid prometne nesreće izvršili su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske, a na mjesto događaja izašao je i inspektor zaštite okoliša i djelatnici ostalih institucija koji su poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.
Zbog počinjenog kaznenog djela iz čl. 272. Kaznenog zakona RH, opisanog kao „Izazivanje prometne nesreće“, protiv vozača se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 
 


Stranica