Sažetak događaja

Slika /fotke za vijesti/područje-PU-L-S.jpg

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda od 27. do 29. kolovoza, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su 4 kaznena djela, 18 prometnih nesreća, tri nasilnička ponašanja u obitelji, te jedno narušavanje javnog reda i mira.

Foto: PU ličko-senjska
Tijekom proteklog vikenda od 27. do 29. kolovoza, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su 4 kaznena djela, 19 prometnih nesreća, tri nasilnička ponašanja u obitelji, te jedno narušavanje javnog reda i mira.


Kriminalitet
Dva kaznena djela evidentirana su na području Gospića (krađa i prijetnja) i dva na području Otočca (nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari i prijetnja). 

Promet
Pet prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (2), Otočca (2) i Novalje (1). U njima je ozlijeđeno 5 osoba od kojih je jedna zadobila teške, a 4 lake tjelesne ozljede. Ostalih 14 su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (8), Gospića (3), Novalje (1), Korenice (1) i Donjeg Lapca (1). 

Nasilničko ponašanje u obitelji
Tri nasilnička ponašanja u obitelji evidentirana su na području Gospića, Novalje i Korenice. Počinitelji su uhićeni i uz optužni prijedlog privedeni nadležnom prekršajnom sudu. 

Javni red i mir
Jedno narušavanje javnog reda i mira evidentirano je na području Korenice, a počinjeno je svađom i vikom, te protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. 

Događaji na granici
U subotu, u 6.45 sati u mjestu Ličko Petrovo Selo, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske zatekli su 39-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine, za kojega je kontrolom utvrđeno da je u Republiku Hrvatsku ušao nezakonito izvan mjesta predviđenog za prelazak državne granice, te da mu je pravomoćno izrečena zaštitna mjera zabrane ulaska u RH do 05.12.2010. godine. On je uhićen i protiv njega je podnesen Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. 

 
 


Stranica