Sažetak događaja

Slika /fotke za vijesti/područje-PU-L-S.jpg

GOSPIĆ - Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šesnaest kaznenih djela, šest prometnih nesreća, te jedan pronalazak trenutne tromblonske mine.

Foto: PU ličko-senjska
Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šesnaest kaznenih djela, šest prometnih nesreća, te jedan pronalazak trenutne tromblonske mine.

Kriminalitet
Dvanaest kaznenih djela evidentirano je na području Novalje (11 zlouporaba opojnih droga i 1 oduzimanje tuđe pokretne stvari), dva na području Korenice (izbjegavanje carinskog nadzora i teška krađa), te po jedno kazneno djelo na području Otočca (nasilničko ponašanje u obitelji) i Gospića (teška krađa).  
 
Promet
Jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se na području Korenice, jedna osoba je ozlijeđena i zadobila je lake tjelesne ozljede. Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na području Novalje, te po jedna na području Karlobaga, Otočca i Gospića.
 
Pronalazak trenutne tromblonske mine
U Gospiću, u prostoru bivše vojarne pod Oštrom pronađena je jedna trenutna tromblonska mina M-60, koja je po policijskim službenicima za protueksplozijsku zaštitu izuzeta i pohranjena u skladište do uništenja. 
 
Događaj na granici
Prilikom vršenja granične kontrole na MCGP Ličko Petrovo Selo, policijski službenici u suradnji sa djelatnicima carine, u prtljažniku osobnog vozila kojim je upravljao 31-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, pronašli su devet kg svježeg mesa i 0,5 kg svježeg sira koje predmetni nije prijavio. Meso i sir su privremeno oduzeti i predani djelatnicima carine koji su istome naplatili novčanu kaznu, te se protiv njega podnosi i kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Izbjegavanje carinskog nadzora“.
 
 
 


Stranica