Sažetak događaja tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 23. do 25. srpnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 17 kaznenih djela, od čega 7 zlouporaba opojnih droga, tri teške krađe, jedna teška krađa u pokušaju, dvije krađe, te po jedna prijetnja, prijevara, uništenje i oštećenje tuđe stvari i te utaja.

Kriminalitet
Tijekom vikenda, od 23. do 25. srpnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 17 kaznenih djela, od čega 7 zlouporaba opojnih droga, tri teške krađe, jedna teška krađa u pokušaju, dvije krađe, te po jedna prijetnja, prijevara, uništenje i oštećenje tuđe stvari i te utaja. Kaznena djela zlouporabe opojnih droga evidentirana su na području Novalje (6) i Senja (1), gdje je kod pet stranih državljana i dvojice hrvatskih državljana pronađeno ukupno 0,5 g amfetamina tzv. „speeda“, 0,4 g ecstasya i 5,6 g marihuane. Teške krađe evidentirane na području Otočca (2) i Gospića (1), teška krađa u pokušaju na području Korenice, krađe na području Senja (1) i Novalje (1), prijetnja, prijevara i utaja na području Novalje, a uništenje i oštećenje tuđe stvari na području Korenice.
 
Promet
Evidentirano je 26 prometnih nesreća, od kojih devet s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama, dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozljede, osam osoba lake tjelesne ozljede, te dvije osobe još neutvrđene ozljede. Te prometne nesreće dogodile su se na području Gospića (4), Otočca (3), te po jedna na području Novalje i Korenice. Od 17 prometnih nesreća s materijalnom štetom sedam ih se dogodilo na području Otočca, po četiri na području Gospića i Novalje,  te dvije na području Senja.
 
Javni red i mir
Tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest narušavanja javnog reda i mira, i to  po dva na području Senja i Novalje, te po jedno na području Otočca i Korenice. Dva narušavanja počinjena su tučom, a ostala četiri svađom i vikom. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.
 
Pronalazak minsko-eksplozivnih sredstava
Zaprimljena je i jedna dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava, i to na području Gospića, gdje je pronađena jedna raketa ručnog bacača.
 


Stranica