Sažetak ostalih događaja

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom.

 
Kriminalitet
Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela zlouporabe opojnih droga, jedna teška krađa, dvije krađe, te jedno kazneno djelo protuzakonitog ribolova. Kaznena djela zlouporabe opojnih droga evidentirana su na području Novalje, a od počinitelja tih kaznenih djela privremeno je oduzeto 3,3 g opojne droge marihuana, te se protiv njih podnose kaznene i prekršajne prijave. Kazneno djelo teška krađa počinjeno je na području Otočca, krađe su počinjene na području Karlobaga i Novalje, a protuzakoniti ribolov počinjen je na području Paškog zaljeva gdje su postupali policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske.
  
Promet
Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozljede, dok su četiri osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Gospića, Otočca, Senja i Novalje, a prometna nesreća s materijalnom štetom dogodila se na području Gospića.   

Javni red i mir
Evidentirana su četiri prekršaja protiv javnog reda i mira i to dva na području Otočca, te po jedno na području Novalje i Gospića, a počinjena su svađom, vikom, tučom. I drskim ponašanjem. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.  

Nasilje u obitelji
Evidentiran je i jedan prekršaj nasilja u obitelji, i to na području Senja. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.  

Događaj na moru
Jučer u poslijepodnevnim satima u uvali Stara Novalja, 69-godišnji austrijski državljanin je upravljajući motornom jedrilicom modela „Katamaran“, uslijed kvara na upravljačkom mehanizmu, naletio na jet ski skuter za vodu marke „Yamaha“, vl. 45-godišnjaka iz Brezja, koji je bio vezan za bovu 30-ak metara od obale. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, a na jet skiju je nastala materijalna šteta od oko 2 tisuće kuna. Očevid je izvršio Lučki kapetan Lučke kapetanije Senj. 

 


Stranica