Aktivnosti u prometu tijekom vikenda

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.  
Tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 140 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se 86 prekršaja odnosi na upravljanje vozilom nepropisnom brzinom i 22 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.
Najveća utvrđena brzina kretanja od 217 km/h izmjerena je na autocesti A 1, kod odmorišta Jadova, kada je 36-godišnjak iz Lovrana upravljao osobnim vozilom marke „Mercedes CLS“, riječkih registarskih oznaka. 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u Gospiću kod 41-godišnjaka iz Zadra (1,97 g/kg). U jednom slučaju vozač je do otrežnjenja zadržan u prostorijama policije zbog očitih namjera da će nastaviti s kršenjem prometnih propisa.

 


Stranica