Sažetak događaja tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 9. do 11. srpnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 18 kaznenih djela, od čega 14 zlouporabe opojnih droga, dvije krađe, jedno hvatanje počinitelja na izvršenju kaznenog djela i razbojništvo.

Kriminalitet
Tijekom vikenda, od 9. do 11. srpnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 18 kaznenih djela, od čega 14 zlouporabe opojnih droga, jedna teška krađa u pokušaju, dvije krađe i razbojništvo. Najviše kaznenih djela zlouporabe opojnih droga evidentirano je na području Novalje (11), te po jedno na području Gospića, Korenice i Senja, gdje je kod sedmorice stranih državljana i osmorice hrvatskih državljanina pronađeno ukupno 4 g hašiša, 5 g amfetamina tzv. „speeda“ i 27,4 g marihuane. Kaznena djela krađe evidentirana su na području Otočca i Senja, a teška krađa u pokušaju na području Novalje.
 
 
Promet
Evidentirano je 15 prometnih nesreća, od kojih dvije sa smrtno stradalim osobama, tri s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama sa smrtno stradalim osobama, dvije osobe su smrtno stradale dok su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a dogodile su se na području Gospića i Senja. U prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama šest je osoba zadobilo lake tjelesne ozljede, a dogodile su se na području Gospića, Korenice i Novalje.  Od 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom četiri su se dogodile na području Novalje, tri na području Senja, dvije na području Otočca, te jedna na području Gospića.  
 
 
Javni red i mir
Tijekom proteklog vikenda evidentirana su dva narušavanja javnog reda i mira, i to u Otočcu i Korenici počinjeno svađom, vikom i tučom, te davanjem alkoholnih pića pijanoj osobi. Protiv počinitelja slijede optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.
 
 
Požari
Evidentirana su i dva požara na građevinama, i to na području Senja u kojemu je izgorjela staja sa sjenom i Gospića u kojemu je izgorjela nenastanjena drvena kuća. Uzroci požara i materijalna šteta utvrditi će se očevidom.
 
 


Stranica