Sažetak ostalih događaja

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela zlouporabe opojnih droga, te po jedno kazneno djelo teške krađe u pokušaju i nanošenje tjelesne ozljede.

Kriminalitet
Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela zlouporabe opojnih droga, te po jedno kazneno djelo teške krađe u pokušaju i nanošenje tjelesne ozljede. Kaznena djela zlouporabe opojnih droga evidentirana su na području Novalje, a od počinitelja tih kaznenih djela privremeno je oduzeto 0,7 g opojne droge marihuana i 1,0 g opojne droge hašiša, te se protiv njih podnose kaznene i prekršajne prijave. Kazneno djelo teška krađa u pokušaju počinjeno je na području Korenice, a nanošenje tjelesne ozljede na području Otočca.  
 
 
Promet
Na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od kojih je jedna s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a dogodila se na području Otočca. Tri prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile na području Otočca, dvije na području Gospića i jedna na području Senja.  
  

Javni red i mir
Evidentiran je jedan prekršaj protiv javnog reda i mira i to na području Gospića gdje je narušavanje počinjeno svađom i vikom. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

 
Događaji na granici
Noćas, oko 01.00 sati na MCGP Ličko Petrovo Selo, na izlazu iz RH, kontroliran je 50-godišnji državljanin BiH, za kojega je kontrolom utvrđeno da mu je pravomoćno izrečena zaštitna mjera zabrane ulaska u RH, da je u RH boravio od polovice mjeseca lipnja i da je u RH ušao ilegalno. On je uhićen i protiv njega se podnosi Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. 
 


Stranica