Motociklist zadobio teške tjelesne ozljede

Slika fotke za vijesti/motori/moto-5.jpg

Jučer, 4. srpnja oko 15 sati na državnoj cesti 25, u mjestu Trnovačko Novoselo, Grad Gospić, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.


Foto:
Ilustracija 

Jučer, 4. srpnja oko 15 sati na državnoj cesti 25, u mjestu Trnovačko Novoselo, Grad Gospić, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Do nesreće je došlo kada je maloljetnik iz Gospića, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljajući motociklom marke „Kawasaki Z 750“, gospićkih reg. oznaka, iz smjera Gospića u smjeru Karlobaga, vršio radnju pretjecanja dva osobna vozila, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, te je prednjim dijelom motocikla udario u zadnju lijevu stranu osobnog vozila marke „Opel Vectra“, zagrebačkih reg. oznaka, s kojim je 38-godišnji državljanin BiH, pravilno vršio radnju skretanja u lijevo.
U prometnoj nesreći vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede, dok je maloljetni putnik na motociklu zadobio lake tjelesne ozljede, te im je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Gospić.   
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača motocikla podnosi se Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.  

 


Stranica