Požar na teretnom vozilu na autocesti

Slika fotke za vijesti/zapaljeno-teretno-vozilo-na.jpg

Jučer, 29. lipnja oko 10 sati na autocesti A 1, u smjeru Splita, predio Obilje, došlo je do požara na teretnom vozilu marke „Renault Premium“, slovenskih nacionalnih oznaka, za koje je bila priključena poluprikolica marke „Rolfo“, također slovenskih nacionalnih oznaka, a s kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Rep. Srbije.


Foto:
PU ličko-senjska 

Jučer, 29. lipnja oko 10 sati na autocesti A 1, u smjeru Splita, predio Obilje, došlo je do požara na teretnom vozilu marke „Renault Premium“, slovenskih nacionalnih oznaka, za koje je bila priključena poluprikolica marke „Rolfo“, također slovenskih nacionalnih oznaka, a s kojim je upravljao 32-godišnji državljanin Rep. Srbije. Nakon što je zamijetio prekomjerno zagrijavanje motora, on je zaustavio vozilo na zaustavnoj traci, gdje je i buknuo požar. 
Izvršenim očevidom utvrđeno je da je uslijed gubitka rashladne tekućine i pojačanog zagrijavanja motora došlo do prenošenja topline s motora na ostale dijelove motornog prostora, a potom i do požara koji se proširio na unutrašnjost kabine teretnog vozila, te na poluprikolicu u kojoj se nalazilo devet rabljenih osobnih vozila.
U požaru je u potpunosti izgorjelo teretno vozilo i pet osobnih vozila koji su se nalazili u prvom dijelu poluprikolice, a materijalna šteta za sad nije utvrđena.
Na tom dijelu autoceste promet je u vremenu od 11.03 do 11.25 sati u smjeru Splita bio preusmjeren na državnu cestu 50 (od čvora Otočac do čvora Perušić).

 


Stranica