Aktivnosti u prometu tijekom vikenda

Slika fotke za vijesti/alkotestiranje - logo.jpg

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno represivne akcije: BRZINA, ALKOHOL, POJAS I MOBITEL. U vrijeme provođenja akcija evidentirane su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

 
Foto:
PU ličko-senjska
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno represivne akcije: BRZINA, ALKOHOL, POJAS I MOBITEL.
U vrijeme provođenja akcija evidentirane su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Tijekom vikenda (za vrijeme provođenja akcija i redovnog obnašanja službe), utvrđeno je ukupno 104 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se izdvajaju: 62 prekršaja nepropisne brzine, 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te 1 prekršaj korištenja mobilnog uređaja za vrijeme vožnje. 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 217 km/h izmjerena je na autocesti A 1, kod mjesta Lički Osik, Grad Gospić, kada je 22-godišnji slovenski državljanin upravljao osobnim vozilom marke „Mercedes“, slovenskih nacionalnih oznaka.
Najveća očitana koncentracija alkohola je 2,24 g/kg izmjerena kod 36-godišnjaka iz Gospića, koja je evidentirana na području Policijske postaje Gospić.

 


Stranica