Sažetak događaja tijekom vikenda

Slika /fotke za vijesti/policajac03.jpg

Tijekom vikenda, od 4. do 6. lipnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su 4 kaznena djela i to po jedno na području Gospića, Otočca, Senja i Novalje.


Foto: MUP
Kriminalitet
Tijekom vikenda, od 4. do 6. lipnja, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su 4 kaznena djela i to po jedno na području Gospića, Otočca, Senja i Novalje. U Gospiću je 4. lipnja nepoznati počinitelj provalio u prostorije osnovne škole „Dr. Jure Turić“. Istoga dana policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u Otočcu kod 20-godišnjaka iz Zagreba pronašli 1,5 grama opojne droge marihuana i tzv. joint sa sadržajem iste opojne droge, a u Senju su zatekli 21-godišnjaka iz Zagreba kako upravlja teretnim vozilom zagrebačkih reg. oznaka sa priključnim vozilom na kojem se nalazila nepripadajuća registarska pločica. Dana 5. lipnja u Novalji, 38-godišnjak iz Novalje, na intervenciji kod narušavanja javnog reda i mira, fizički je napao policijskog službenika nanijevši mu lake tjelesne ozljede.

Javni red i mir
Evidentirano je 5 narušavanja javnog reda i mira i to po dva na području Gospića i Senja, te jedno na području Novalje. Tri narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom, a po jedno svađom i vrijeđanjem moralnih osjećaja građana. U narušavanjima javnog reda i mira učestvovalo je 11 osoba od kojih je 8 bilo pod utjecajem alkohola. Šestorica su uhićena i uz optužni prijedlog privedena sucu nadležnog prekršajnog suda.

Nasilje u obitelji
Tijekom proteklog vikenda evidentirana su dva prekršaja nasilja u obitelji i to na području Grada Gospića i Općine Perušić. Počinitelji su uhićeni, te uz optužne prijedloge privedeni sucu nadležnog prekršajnog suda.

Od ostalih događaja izdvajamo dva pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava, i to po jedno na području Otočca i Korenice u kojima je pronađena jedna ručna bomba i jedna minobacačka mina.

 
 


Stranica