Aktivnosti u prometu tijekom vikenda

Slika fotke za vijesti/policajac_promet.jpg

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije: POJAS I MOBITEL, ALKOHOL, MOPEDI I MOTOCIKLI i TEHNIČKA ISPRAVNOST.

Foto: Ilustracija
Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije: POJAS I MOBITEL, ALKOHOL, MOPEDI I MOTOCIKLI i TEHNIČKA ISPRAVNOST.  

U vrijeme provođenja akcija nije evidentirana niti jedna prometna nesreća, a tijekom vikenda evidentirano ih je ukupno sedam, od čega tri s ozlijeđenom osobama u kojima su četiri osobe zadobile lake tjelesne ozljede, te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom.  

Tijekom vikenda (za vrijeme provođenja akcija i redovnog obnašanja službe), utvrđeno je ukupno 129 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se izdvajaju: 80 prekršaja nepropisne brzine, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 
Najveća utvrđena brzina kretanja od 206 km/h izmjerena je na autocesti A 1, kod nadvožnjaka Ostrvica, kada je 43-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim vozilom marke „BMW“, splitskih reg. oznaka.
Najveća očitana koncentracija alkohola je 1,91 g/kg izmjerena kod 20-godišnjaka iz Švice, koja je evidentirana na području Policijske postaje Otočac.

 
 


Stranica