Stanje u prometu tijekom vikenda

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda provedene su preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja. 
Tijekom vikenda utvrđeno je ukupno 107 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih se 62 prekršaja odnose na upravljanje vozilom nepropisnom brzinom, 8  prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, te 5 prekršaja korištenja mobitela.
Najveća utvrđena brzina kretanja od 209 km/h izmjerena je na autocesti A 1, kod nadvožnjaka Ostrvica, gdje je 40-godišnjak iz Zagreba zatečen da upravlja osobnim vozilom marke „Bently Continental“, zagrebačkih reg. oznaka.
Za to vrijeme na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom, od kojih izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer, 11. travnja u 15 sati u mjestu Prozor, Grad Otočac, u kojoj je 40-godišnjak iz Otočca upravljajući osobnim vozilom marke „VW Jetta“, prije stjecanja prava na upravljanje i uslijed alkoholiziranosti (3,22 kg/g što je ujedno i najveća utvrđena koncentracija alkohola), izgubio nadzor nad vozilom i udario u žičanu ogradu vl. 70-godišnjaka iz Prozora, nakon čega se udaljio s mjesta događaja.   

 


Stranica