Pojačan nadzor teretnih vozila

Slika fotke za vijesti/policajac_autocesta03.jpg

U cilju povećanja stupnja sigurnosti u prometu, te smanjenja broja posljedica prometnih nesreća, jučer, 24. ožujka policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske proveli su akciju usmjerenu na nadzor teretnih vozila u prometu.


Foto:
Ilustracija

U cilju povećanja stupnja sigurnosti u prometu, te smanjenja broja posljedica prometnih nesreća, jučer, 24. ožujka policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske proveli su akciju usmjerenu na nadzor teretnih vozila u prometu. Tijekom provođenja akcije kontrolirano je ukupno 49 teretnih vozila, kojom prilikom je utvrđeno 16 prekršaja (8 iz Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, 6 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i 2 iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu).
U istoj akciji utvrđen je i 41 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji su počinili ostali sudionici u prometu (vozači osobnih vozila, putnici i dr.), među kojima su najbrojniji prekršaji prekoračenja brzine kojih je evidentirano 18.
Za vrijeme provođenja akcije nije evidentirana niti jedna prometna nesreća.  




Stranica