Teškoće u cestovnom i trajektnom prometu zbog zimskih uvjeta

Slika fotke za vijesti/rampa.jpg

Zbog zimskih uvjeta na cesti i danas se na prometnicama koje prolaze kroz Ličko-senjsku županiju promet odvija otežano.


Foto:
PU ličko-senjska 

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je šest prometnih nesreća od kojih je jedna sa ozlijeđenim osobama, u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Većina prometnih nesreća (5) dogodila se na dionici autoceste A 1 zbog zimskih uvjeta na cesti, a prouzrokovali su  ih vozači vozeći neprilagođenom brzinom stanju i uvjetima na kolniku.
Od evidentiranih prometnih nesreća ističemo prometnu nesreću koja se dogodila na dionici autoceste A 1, kod čvora Perušić u smjeru Zagreba, koju je prouzrokovao 45-godišnjak iz Novalje, upravljajući osobnim vozilom marke „Renault Laguna“, gospićkih reg. oznaka, na način da je zbog neprilagođene brzine kretanja uvjetima i stanju kolnika izgubio nadzor nad upravljačem, sletio u desno van kolnika udarivši prednjom desnom bočnom stranom u zemljano uzvišenje uslijed čega je došlo do prevrtanja vozila na krov, a potom i zaustavljanja. U prometnoj nesreći lake tjelesne ozljede zadobila je 45-godišnja putnica navedenog vozila. Protiv vozača se podnosi Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog opisanog prekršaja.
Zbog zimskih uvjeta na cesti i danas se na prometnicama koje prolaze kroz Ličko-senjsku županiju promet odvija otežano. Tako je zbog jakih udara bure trenutno za sav promet zatvorena dionica autoceste A 1 od čvora Sveti Rok do čvora Maslenica i promet se odvija obilazno dionicom DC 50 preko Gračaca. Zbog jakih udara bure promet na dionici DC 8 od Sv. Marije Magdalene do Senja dozvoljen je samo za osobna vozila. Zbog zimskih uvjeta na cestama zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na dijelu DC 506 od Frkašića do Donjeg Lapca, DC 218 od Užljebića do Sučevića, DC 23 od Senja do Žute Lokve, DC 1 od Drežničkog Selišta do Gračaca, DC 25 od Gospića do Karlobaga, DC 42 od Saborskog do Poljanka, DC 52 od Borja do Vrhovina, DC 217 od Ličkog Petrovog Sela do Grabovca, DC 504 od Ličkog Petrovog Sela do Prijeboja, DC 522 od Udbine do Gornje Ploče.
U prekidu je trajektni promet na relaciji Prizna – Žigljen, između kopna i otoka Paga.  

 Vozačima savjetujemo strpljivost i oprez u vožnji!  


Stranica