Rezultati preventivno-represivne akcije u prometu

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 12 prometnih nesreća, od kojih je jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 12 prometnih nesreća, od kojih je jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, a pet je osoba zadobilo lake tjelesne ozljede.
S obzirom da se veći broj prometnih nesreća događa tijekom vikenda u večernjim satima, u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, noću 28./29. studenoga na području Policijske uprave ličko-senjske provedena je preventivno represivna akcija usmjerena na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 11 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Ukupno je alkotestirano 77 sudionika u prometu, od kojih je 7 vozača zatečeno da upravlja pod utjecajem alkohola. Najveća očitana koncentracija alkohola je 2,47 g/kg izmjerena kod 35-godišnjaka iz Gospića, koja je evidentirana na području Policijske postaje Gospića.

 


Stranica