Rezultati preventivno-represivne akcije u prometu

Slika fotke za vijesti/alkotest01.jpg

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća, od kojih je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom i dvije s ozlijeđenim osobama, u kojima su četiri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Foto: Ilustracija
Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća, od kojih je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom i dvije s ozlijeđenim osobama, u kojima su četiri osobe zadobile lake tjelesne ozljede. Od sedam evidentiranih prometnih nesreća, dvije prometne nesreće (po jedna u Otočcu i Gospiću) izazvali su vozači koji su nakon prometne nesreće napustili mjesto događaja. Za jednim vozačem se još traga, dok je za drugog utvrđeno da je prometnu nesreću izazvao pod utjecajem alkohola. 
S obzirom da se veći broj prometnih nesreća događa tijekom vikenda u večernjim satima, u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, noću 24./25. listopada na području Policijske uprave ličko-senjske provedena je preventivno represivna akcija usmjerena na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Tijekom provođenja akcije kontrolirano je 175 vozila, te je utvrđeno prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Ukupno je alkotestiran 161 sudionik u prometu, od kojih je 10 vozača zatečeno da upravlja pod utjecajem alkohola. Najveća očitana koncentracija alkohola je 2,24 g/kg izmjerena kod 40-godišnjaka iz Zagreba, koja je evidentirana na području Policijske postaje Otočac.

 


Stranica