Pronađena minsko-eksplozivna sredstva

Slika fotke za vijesti/MES-u-S.Kuli.jpg

Jutros, 19. listopada u 8 sati, zaprimljena je dojava da je na predjelu zvanom Nikšić brdo, kod mjesta Široka Kula, Grad Gospić, pronađeno više komada minsko eksplozivnih sredstava.


Foto:
PU ličko-senjska
Jutros,  19. listopada u 8 sati, zaprimljena je dojava da je na predjelu zvanom Nikšić brdo, kod mjesta Široka Kula, Grad Gospić, pronađeno više komada minsko eksplozivnih sredstava. Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske koji su potvrdili istinitost dojave, nakon čega su na mjesto događaja izašli i djelatnici Protueksplozijske zaštite Policijske uprave ličko-senjske. Izvršenim  očevidom utvrđeno je da se na otvorenom prostoru navedenog predjela, nalazi sedam tromblonskih mina, jedna minobacačka mina, jedna bojeva glava cal. 128 mm, te dva komada protuavionskog streljiva cal. 40 mm, za koja je utvrđeno da su zaostala iz Domovinskog rata.
Zbog neispravnosti i mehaničkih oštećenja tromblonske mine su uništene na mjestu pronalaska, dok su ostala minsko-eksplozivna sredstva izuzeta i pohranjena u skladište Policijske uprave ličko-senjske, gdje će biti uskladištena do uništenja.
 



Stranica