Sigurnost cestovnog prometa tijekom proteklog vikenda

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu provedene su tri preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirana je 21 prometna nesreća, od čega 15 sa materijalnom štetom i 6 sa ozlijeđenim osobama, u kojima je 10 sudionika zadobilo lake tjelesne ozljede.
U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu provedene su tri preventivno represivne akcije usmjerene na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Tijekom provođenja akcija 41 vozač zatečen je da upravlja pod utjecajem alkohola. Najveća očitana koncentracija alkohola je 3,21 g/kg izmjerena kod 41-godišnjaka sa šireg područja Gospića, koja je evidentirana na području Policijske postaje Gospić. 
Od ostalih težih prometnih prekršaja utvrđen je 101 prekršaj prekoračenja brzine, 6 prekršaja tehničke neispravnosti vozila, 2 prekršaja nepropisnog pretjecanja, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 1 prekršaj nepostupanja po znaku ovlaštene službene osobe i 5 prekršaja koji se odnose na mlade vozače.

 
 


Stranica