Havarija na moru

Slika fotke za vijesti/HA1.jpg

Jučer, 28. srpnja oko 16.00 sati, u luci Stinica došlo je do požara na gliseru sa kojim je upravljao 42-godišnjak, državljanin Slovenije.
Do požara je došlo prilikom uplovljavanja glisera marke „Glastron“  matične zastave SAD-a u luku Stinica, sa kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Slovenije, a u trenutku požara sa njim se nalazila i njegova supruga 41-godišnja državljanka Slovenije. Očevid na mjestu havarije obavili su djelatnici Lučke kapetanije Senj uz nazočnost policijskih službenika Policijske uprave ličko-senjske, koji su utvrdili da je do požara došlo uslijed kvara na električnim instalacijama glisera.
U navedenom požaru gliser je u potpunosti izgorio, a lake tjelesne ozljede u vidu opekotina desne ruke zadobio je 42-godišnji državljanin Slovenije kojemu je liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja Senj.
Zbog ugrožavanja sigurnosti plovidbe i neposjedovanja vinjete, od strane Lučke kapetanije Senj, 42-godišnjem državljaninu Slovenije naplaćena je novčana kazna u iznosu tri tisuće kuna.

 


Stranica