Neprilagođena brzina i neopreznost

Jučer, 8. srpnja oko 19 sati na državnoj cesti broj 522, kod mjesta Gornja Ploča, Općina Lovinac, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenim osobama.

Jučer, 8. srpnja oko 19 sati na državnoj cesti broj 522, kod mjesta Gornja Ploča, Općina Lovinac, dogodila se prometna nesreća s povrijeđenim osobama. Do  nesreće je došlo na način da je tridesetdevetogodišnji državljanin BiH upravljajući osobnim vozilom marke "Opel Astra", zadarskih reg. oznaka, iz smjera Gornje Ploče u smjeru Udbine, uslijed neprilagođene brzine prednjim desnim dijelom vozila udario u vidno postavljeni sigurnosni trokut, koji označava vozilo u kvaru, te u kočenju s prednjim desnim bočnim dijelom udario u zadnji lijevi bočni dio teretnog vozila marke „Mercedes“, zadarskih reg. oznaka, koje je zbog kvara po četrdesetdevetogodišnjem vozaču bilo zaustavljeno uz desni rub kolnika, a potom u zanošenju s lijevom bočnom stranom udario u metalnu zaštitnu ogradu uz lijevi rub kolnika, gdje se i zaustavio.
U navedenoj nesreći dvoje državljana BiH, koji su se nalazili u svojstvu putnika u osobnom vozilu, zadobili su tjelesne ozljede i  to: dvadesetdvogodišnjak teške tjelesne ozljede, a sedamnaestogodišnjakinja lake tjelesne ozljede. Lakše je ozlijeđena i putnica iz teretnog vozila, četrdesetsedmogodišnjakinja iz Škabrnje. Ozlijeđenim osobama liječnička pomoć pružena je u Općoj bolnici u Gospiću, gdje je dvadesetdvogodišnjak zadržan na liječenju, dok su ostali ozlijeđeni nakon ukazane liječničke pomoći pušteni na kućnu njegu.
Zbog počinjenog kaznenog djela iz čl. 272. Kaznenog zakona, opisanog kao „Izazivanje prometne nesreće“, protiv vozača osobnog vozila podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz čl. 51. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

 


Stranica