Oštećenja pneumatika na osobnim automobilima

Dana 30. svibnja 2009. godine policijski službenici Policijske postaje Otočac zaprimili su više prijava o oštećenjima pneumatika na osobnim automobilima parkiranih u ulici Kralja Zvonimira u Otočcu, nakon kojih su izašli na mjesto događaja radi vršenja očevida i prikupljanja potrebnih obavijesti. Istom prilikom utvrđeno je da su dana 29/30. svibnja 2009. godine u vremenu od 22,00 sati do 01,20 sati u Otočcu, u ulici Kralja Zvonimira, od strane tada nepoznatih osoba, oštećeni pneumatici na ukupno 11 parkiranih osobnih automobila,

U subotu, 30. svibnja policijski službenici Policijske postaje Otočac zaprimili su više prijava o oštećenjima pneumatika na osobnim automobilima parkiranih u ulici Kralja Zvonimira u Otočcu, nakon kojih su izašli na mjesto događaja radi vršenja očevida i prikupljanja potrebnih obavijesti. Istom prilikom utvrđeno je da su u noći 29./30. svibnja između 22 i 1.20 sati u Otočcu, u ulici Kralja Zvonimira, od strane tada nepoznatih osoba, oštećeni pneumatici na ukupno 11 parkiranih osobnih automobila, od kojih su dva u vlasništvu pravnih osoba, a devet u vlasništvu fizičkih osoba sa područja Otočca.

S obzirom da bi se u konkretnom slučaju moglo raditi o kaznenim djelima „Uništenje i oštećenje tuđe stvari“ opisano u članku 222. stavak 1. Kaznenog zakona RH, za koje se kazneni postupak pokreće povodom prijedloga, vlasnici vozila upoznati su sa tom činjenicom, te je u tijeku zaprimanje prijedloga za pokretanje kaznenog postupka.

Provedenim izvidima došlo se do saznanja da su navedena oštećenja počinile tri maloljetne osobe od kojih su dvije sa područja Otočca i jedna sa područja Karlovca. Nad istim osobama u tijeku je kriminalistička obrada koja se provodi u nazočnosti njihovih roditelja.

 


Stranica