Rezultati akcije 24-satnog nadzora brzine

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, do kojih dolazi zbog nepropisne ili neprilagođene brzine, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske proveli su 27./28. lipnja pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja (TISPOL-ova akcija). 

 

Foto: Ilustracija

Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, do kojih dolazi zbog nepropisne ili neprilagođene brzine, policijski službenici  Policijske uprave ličko-senjske proveli su 27./28. lipnja pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja (TISPOL-ova akcija). 

Tijekom nadzora brzine policijski službenici utvrdili  su 46 prekršaja prekoračenja brzine kretanja. 

Najveća utvrđena brzina kretanja izvan naselja od 198 km/h izmjerena je 28. lipnja u 01.31 sati na autocesti A-1, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 61-godišnji švicarski državljanin upravljao osobnim automobilom švicarske nacionalne oznake. On je kažnjen novčanom kaznom. 

Dok je najveća utvrđena brzina kretanja u naselju od 84 km/h izmjerena 27. lipnja u 14.39 sati u Brinju, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h, kada je 33-godišnji hrvatski državljanin upravljao teretnim vozilom gospićke registracijske oznake, te mu je izdano Izvješće o počinjenom prekršaju. 

S obzirom da je nepropisna brzina, jedan od osnovnih uzroka najtežih prometnih nesreća, podsjećamo još jednom vozače da poštuju ograničenja brzine kretanja, te da vožnju prilagode stanju i uvjetima na cesti.



Stranica