Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 1987. godine kao izraz svoje odlučnosti u jačanju djelovanja i suradnje u izgradnji društva bez droga, proglasila 26. lipnja „Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama „

Policijska uprava ličko-senjska danas se postavljanjem informativnog punkta u Novalji na Trgu Bazilike, pridružila obilježavanju „Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonite trgovine drogama.

Građanima Novalje predstavljen je i podijeljen edukativno informativni materijal u obliku letaka 
 

 Foto: PU ličko-senjska

 Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 1987. godine kao izraz svoje odlučnosti u jačanju djelovanja i suradnje u izgradnji društva bez droga,  proglasila 26. lipnja „Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama „

 Policijska uprava ličko-senjska danas se postavljanjem informativnog punkta u Novalji na Trgu Bazilike, pridružila obilježavanju „Međunarodnog  dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonite trgovine drogama.

 Građanima Novalje predstavljen je i podijeljen edukativno informativni materijal u obliku letaka i plakata.

 Budući je Novalja u inozemstvu prepoznata kao turistička destinacija, posebno primamljiva mlađoj populaciji zbog mnogobrojnih glazbenih zbivanja tijekom ljetnih mjeseci, a Policijska uprava ličko-senjska, ove godine svoj preventivni program u cilju suzbijanja zlouporabe droga je usmjerila posebice prema mladima, navedeni edukativno informativni materijali prevedeni su na slovenski, talijanski, njemački i engleski jezik u cilju što boljeg osvješćivanja o negativnostima koje droga predstavlja za društvo u cjelini.

 Mnogobrojnim posjetiteljima punkta kroz interakciju i podjelom letaka i plakata skrenuta je pozornost kako konzumiranje droga ostavlja trajne posljedice na fizičko i psihičko zdravlje konzumenata, te da je u Republici Hrvatskoj, konzumiranje, proizvodnja i prodaja droge zabranjena, odnosno definirana kao kažnjiva radnja.



Stranica