Završena predavanja na temu NE nasilja u školama Ličko-senjske županije

Tijekom tekuće školske godine 2017./2018., sa svrhom podizanja svijesti javnosti o problematici sigurnosti djece na Internetu, u svijetu poznato kao Cyberbullyng, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su intenzivirali predavanja učenicima osnovnoškolskih ustanova na području Ličko-senjske županije. 

Foto: PU ličko-senjska

Tijekom tekuće školske godine 2017./2018., sa svrhom podizanja svijesti javnosti o problematici sigurnosti djece na Internetu, u svijetu poznato kao Cyberbullyng, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su intenzivirali predavanja učenicima osnovnoškolskih ustanova na području Ličko-senjske županije. Kroz prezentaciju teme „Cyberbullyng – zlostavljanje putem interneta i mobitela“ i u interakciji s učenicima nastojalo ih se educirati i osvijestiti o problemima koje sa sobom nosi razvoj novih tehnologija. Djeci su izložene prednosti korištenja Interneta te su upozoreni na opasnosti s kojima se mogu susresti, posebice prilikom korištenja društvenih mreža.

Spomenuta predavanja su održana u svim osnovnoškolskim ustanovama na području Županije ličko-senjske, a istima je obuhvaćeno ukupno 584 učenika. 

Također, na temu sigurnosti mladih u svijetu Interneta učenicima od 1. do 4. razreda Srednje strukovne škole Gospić, održana su predavanja kroz koja ih se nastojalo osvijestiti o opasnostima korištenja modernih informacijskih tehnologija, te je izložen problem nasilja na internetu uz naglasak na zakonske posljedice i kazneno pravne sankcije. 

U okviru nacionalne kampanje „Živim život bez nasilja“ održana su predavanja učenicima osnovno školskih ustanova. Učenici su upoznati s pojavnim oblicima nasilja  i posljedicama na psihičko i fizičko zdravlje pojedinca, nastojalo ih se osvijestiti na nužnost sprječavanja i prijavljivanja nasilja, te upoznati na koji način se zaštititi. Primjerima iz svakodnevnog života o međuvršnjačkom nasilju, nasilju u obitelji, cyberbullyngu i sl., djecu se nastojalo ohrabriti da prijave nasilje i da ne trpe jer za nasilje nema opravdanja. Spomenuta predavanja također su održana u svim osnovnoškolskim ustanovama na području Županije ličko-senjske, te je njima  obuhvaćeno ukupno 511 učenika.       

  



Stranica