„Manje oružja, manje tragedija“ u Brinju

U sklopu akcije dragovoljno su predane dvije ručne bombe i jedna minobacačka mina, a prijavljen je i pronalazak topničkog zrna najvjerojatnije zaostalog iz Domovinskog rata.

 

Foto: PU ličko-senjska  

U sklopu preventivne akcije „Manje oružja, manje tragedija“ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova s ciljem senzibiliziranja javnosti i poticanja građana na dragovoljnu predaju ilegalnog i nedozvoljenog oružja, te minsko-eksplozivnih sredstava, jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske i Policijske postaje Otočac u Frankopanskoj ulici u Brinju, postavili info punkt na kojemu su građanima dijeljeni promotivni materijali sa korisnim informacijama vezanim uz dragovoljnu predaju oružja, a imali su priliku vidjeti i razgledati školska minsko-eksplozivna sredstva. Izloženim primjercima minsko-eksplozivnih sredstava naročito su bili oduševljeni brinjski osnovnoškolci.   

U sklopu akcije dragovoljno su predane dvije ručne bombe i jedna minobacačka mina, a prijavljen je i pronalazak topničkog zrna najvjerojatnije zaostalog iz Domovinskog rata.

U ovom tjednu info punktovi će kako je to prethodno najavljeno biti postavljeni u srijedu, 11. travnja u Otočcu, Trg dr. Dražena Bobinca od 8 do 12 sati, te u petak, 13. travnja na ulazu u tržni centar u Gospiću od 9 do 12 sati.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.



Stranica