Mjesec borbe protiv ovisnosti

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se u Republici Hrvatskoj obilježava u periodu od 15. studenog do 15. prosinca, Policijska uprava ličko-senjska sudjelovala je na informativnom štandu u Gospiću. Uz organizatore 

Foto: PU ličko-senjska

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se u Republici Hrvatskoj obilježava u periodu od 15. studenog do 15. prosinca, Policijska uprava ličko-senjska sudjelovala je na informativnom štandu u Gospiću. Uz organizatore, Grad Gospić i Ličko-senjsku županiju, sudjelovali su i predstavnici Centra za socijalnu skrb, Hrvatskog crvenog križa – Gradskog društva Gospić, Zavoda za javno zdravstvo ličko-senjske županije, te su građanima dijelili promidžbene materijale i davali informacije o štetnosti konzumiranja alkohola, ali i drugih vrsta ovisnosti. Također, policijski službenici omogućili su građanima mjerenje prisutnost alkohola u krvi.  

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, policijska službenica za prevenciju ove PU održala je predavanja iz Nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ koji je usmjeren na prevenciju konzumiranja alkohola učenicima osmih razreda osnovnih škola u Otočcu, Ličkom Lešću, Perušiću, Ličkom Osiku, Donjem Lapcu i Udbini.



Stranica