Recite NE nasilju!

U razdoblju od 14. studenog do 5. prosinca policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u sklopu nacionalne kampanje „Živim život bez nasilja“ održali su predavanja u osnovnim školama dr. Franje Tuđmana u Ličkom Osiku, dr. Ante Starčević Klanac-Pazarište, Anž Frankopan u Kosinju, Zrinskih i Frankopana u Otočcu, Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju, A.G. Matoša u Novalji, dr. Jure Turića u Gospiću, te u osnovnoj školi u Perušiću 

Foto: PU ličko-senjska

U razdoblju od 14. studenog do 5. prosinca policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u sklopu nacionalne kampanje „Živim život bez nasilja“ održali su predavanja u osnovnim školama dr. Franje Tuđmana u Ličkom Osiku, dr. Ante Starčević Klanac-Pazarište, Anž Frankopan u Kosinju, Zrinskih i Frankopana u Otočcu, Silvija Strahimira Kranjčevića u Senju, A.G. Matoša u Novalji, dr. Jure Turića u Gospiću, te u osnovnoj školi u Perušiću. 

Kroz prezentaciju učenici su upoznati sa nasiljem u svim njegovim pojavnim oblicima i posljedicama na psihičko i fizičko zdravlje pojedinca. Nastojalo ih se osvijestiti na nužnost sprječavanja i prijavljivanja nasilja, te upoznati na koji način se zaštititi. 

Primjerima iz svakodnevnog života o međuvršnjačkom nasilju, nasilju u obitelji, cyberbullyngu i sl., djecu se nastojalo ohrabriti da prijave nasilje i da ne trpe jer za nasilje nema opravdanja. 

Kroz pisane sadržaje djeca su dala svoj osvrt o različitim oblicima nasilja, a ovo su neke od njihovih poruka: 

„Sa ljubavlju se rađa, mržnja se uči.

Recite NE nasilju!

Nasilje treba prijaviti!

Ne rugaj se, nemoj izazivati i tući druge samo da budeš cool i popularan…“



Stranica