U Senju održan radni sastanak s članovima Moto racing kluba

Dolaskom ljepšeg vremena i povoljnih uvjeta za vožnju mopeda i motocikla aktualizira se i problem sigurnosti te skupine sudionika u prometu, koja je jedna od najugroženijih. 

Foto: PU ličko-senjska

Dolaskom ljepšeg vremena i povoljnih uvjeta za vožnju mopeda i motocikla aktualizira se i problem sigurnosti te skupine sudionika u prometu, koja je jedna od najugroženijih.  Vozači motocikala i mopeda, nakon zimske stanke, nastoje nadoknaditi „propušteno vrijeme“, zanemarujući pri tome sigurnosne aspekte prometa, svoje neiskustvo ili eventualni gubitak prethodno stečene rutine u vožnji, ali i činjenicu da se i ostali vozači moraju priviknuti na njihovu ponovnu prisutnost u prometu.

Tim povodom, u subotu, u prostorijama Moto racing kluba Senj, policijska službenica Policijske postaje Senj održala je radni sastanak s članovima Moto racing kluba. Na sastanku je iznijela stanje sigurnosti prometa na cestama na području Policijske postaje Senj, kojom prilikom je također spomenula da su tijekom 2016. godine u prometnim nesrećama sudjelovala tri vozača mopeda i četrnaest vozača motocikala, a uzrok prometnim nesrećama  je neprilagođena brzina.

Članovima Moto racing klub Senj skrenuta je pozornost da kroz djelovanje kluba promoviraju sigurnu vožnju, korištenje zaštitne kacige, poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila, tehnički ispravna i registrirana vozila, te propisno postavljene registracijske pločice.

Na kraju sastanka policijska službenica zahvalila je na suradnji, te svim motociklistima poželjela lijepu i sigurnu motociklističku sezonu.



Stranica