Zdrav za 5 u Lovincu

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenog – 15. prosinca), policijska službenica za prevenciju Policijske uprave ličko-senjske i psihologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo provele su predavanje učenicima Osnovne škole Lovinac  

Foto: PU ličko-senjska

U sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenog – 15. prosinca), policijska službenica za prevenciju Policijske uprave ličko-senjske i psihologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo provele su predavanje učenicima Osnovne škole Lovinac na temu „Alkohol i druge ovisnosti“. 

Predavanjima je prisustvovalo 7 učenika osmog razreda koji su kroz interaktivno predavanje upoznati s najčešćim kažnjivim ponašanjima mladih u kojima alkohol ima važnu ulogu, kao što su: nasilje, uništavanje imovine, imovinski delikti, te prometne nezgode, kao i s posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe raznih vrsta ovisnosti. Učenicima je prikazan i kratki edukativni film „Razmisli, treba znati stati“ koji su pratili sa zanimanjem. 

Učenicima je skrenuta pozornost i na važnost usvajanja zdravih stilova života i važnost podizanja razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja kako bi se smanjila stopa ovisničkog ponašanja, nasilja i vandalizma.



Stranica