U Senju započelo obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

U periodu od 15. studenog do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. Obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti 

Foto: PP Senj

U periodu od 15. studenog do 15. prosinca u Republici Hrvatskoj obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. Obilježavanje se provodi s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, osobito droga, te se time nastoji  potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti. 

U obilježavanje se uključila i Policijska postaja Senj, pa su jučer policijski službenici u suradnji s predsjednikom Udruge liječenih alkoholičara „Bura“ iz Senja,  Milivojem Čopićem proveli predavanje u osnovnoj školi „Silvija Strahimira Kranjčevića“ učenicima sedmih i osmih razreda na tematiku ovisnosti o alkoholu. 

Učenike su upoznali sa važnošću promicanja zdravih stilova života, kao i opasnostima u svijetu ovisnosti, neovisno je li riječ o drogama, alkoholu, kocki, društvenim  mrežama, dok je akcent bio usmjeren na ovisnost o alkoholu. 

Također im je prikazan edukativni film „Razmisli, treba znati stati“, nakon čega je ih je predsjednik Udruge liječenih alkoholičara upoznao s iskustvima osoba liječenih od alkohola i procesom koji prolaze tijekom odvikavanja.



Stranica