U Donjem Lapcu održan radni sastanak na temu "Siguran lov "

U petak, 14. listopada 2016. godine u prostorijama LD „Ozeblin“ Donji Lapac, na inicijativu Policijske postaje Donji Lapac u sklopu preventivnog projekta „Siguran lov“ održan je edukativni sastanak, na kojem su uz predstavnike Policjske postaje Donji Lapac prisustvovali i predstavnici LD „Ozeblin“.

 

Foto: PU ličko- senjska

U petak, 14. listopada 2016. godine u prostorijama LD „Ozeblin“ Donji Lapac, na inicijativu Policijske postaje Donji Lapac u sklopu preventivnog projekta „Siguran lov“ održan je edukativni sastanak, na kojem su uz predstavnike Policjske postaje Donji Lapac prisustvovali i predstavnici  LD „Ozeblin“.

Na sastanku je dogovoreno provođenje aktivnosti vezanih za preventivni projekt  „Siguran lov“, koji ima za cilj sigurno i pravilno postupanje u lovu,  senzibiliziranje lovaca o protupravnom ponašanju u lovu, podizanje razine sigurnosti prilikom rukovanja vatrenim oružjem i sveukupne sigurnosti u lovištima usmjerene na prevenciju stradavanja u lovu, te sprječavanje protuzakonitog lova i ostalih protupravnih ponašanja iz domene lovstva.

Policijski službenik za maloljetničku delikvenciju Mile Mesić upoznao je sudionike sastanka s odredbama Pravilnika o načinu uporabe lovačkog oružja i naboja, s odredbama Pravilnika o uvjetima i načinu lova, nošenju lovačkog oružja, obrascu i načinu izdavanja lovačke iskaznice, dopuštenju za lov i evidenciji o obavljenom lovu, te pravilima ponašanja lovaca, a koja se odnose na samu sigurnost svakog lovaca

Posebno se osvrnuo na ponašanja lovaca u svakodnevnom životu i lovačku etiku, na poštivanje odredbi Zakona o oružju, Zakona o lovstvu i Kaznenog zakona, kao i na posljedice njihovog kršenja.

Imajući u vidu činjenicu blizine državne granice, naglasio je važnost poštivanja odredbi Zakona o nadzoru državne granice i Pravilnika o načinu lova u graničnom pojasu, kojim je propisana obaveza najave lova u graničnom pojasu.

Na kraju radnog sastanka učesnicima su podijeljeni prigodni letci koje je osmislila Policijska uprava ličko-senjska u suradnji sa Lovačkim savezom Ličko-senjske županije, a na kojima su istaknuta najosnovnija pravila ponašanja u lovu i izvan lova, postupanje u skladu sa lovnom etikom, te u skladu sa zakonskim propisima Republike.



Stranica