Održana 3. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Udbina

U srijedu, 11. svibnja održana je 3. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Udbina, na kojoj je bilo prisutno 9 od ukupno 15 članova Vijeća 

Foto: PP Korenica 

U srijedu, 11. svibnja održana je 3. sjednica Vijeća za prevenciju Općine Udbina, na kojoj je bilo prisutno 9 od ukupno 15 članova Vijeća. 

Nakon uvodne riječi predsjednika Vijeća, članovi Vijeća su jednoglasno usvojili zapisnik sa 2. sjednice i  prihvatili imenovanje novih članova u Vijeće (promjena člana ispred CZSS, sada je imenovana Milja Godeč i novi član ispred Centra za pomoć u kući Općine Udbina Mirko Đukić), te su nakon upoznavanja i jednoglasno prihvatili Plan i program rada Vijeća za prevenciju Općine Udbina za 2016. godinu. 

Potom su isti detaljno upoznati sa stanjem sigurnosti i preventivnim aktivnostima na području općine Udbina od strane načelnika PP Korenica. 

Pa su tako upoznati i sa provođenjem preventivnih aktivnosti u vezi suzbijanja svih oblika ovisnosti na području općine Udbina, kao i preventivnim projektima i aktivnostima („Prijevare na kućnom pragu“, „Siguran lov“, prevencija požara), kao i sa potrebom provođenja drugih preventivnih aktivnosti i izradom tematskih letaka i preventivnih materijala tijekom turističke sezone, postavljanjem info pultova, a koje će se aktivnosti provoditi na širem području Policijske uprave ličko-senjske, kao i na području Policijske postaje Korenica. 

Načelnik Policijske postaje Korenica skrenuo je pozornost članovima Vijeća i na pojačano postupanje policije u vezi suzbijanja tzv. „generatora nasilja„ među djecom i mladima, te da samo razvijanjem partnerskih odnosa svih subjekata lokalne zajednice se i kvaliteta života građana može podignuti na višu razinu.



Stranica