Nastavljeno s predavanjima u sklopu projekta „Zdrav za 5“

Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja (Hrvatski zavod za javno zdravstvo), Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta već četvrtu godinu za redom provode preventivni Projekt „Zdrav za 5“ 

Foto: PU ličko-senjska

Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja (Hrvatski zavod za javno zdravstvo), Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta već četvrtu godinu za redom provode preventivni Projekt „Zdrav za 5“, koji se odnosi na prevenciju ovisnosti o alkoholu, drogama i igrama na sreću, te očuvanje i zaštitu okoliša. 

Policijske službenice za prevenciju Policijske uprave ličko-senjske u sklopu navedenog projekta provele su  predavanja učenicima osnovnih škola na području   Udbine, Donjeg Lapca, Mukinja i Otočca na temu „Alkohol i druge ovisnosti“. Predavanjima je prisustvovalo 108 učenika osmih razreda. Kroz interaktivna predavanja učenici su  upoznati s najčešćim kažnjivim ponašanjima mladih u kojima alkohol ima važnu ulogu, kao što su: nasilje, uništavanje imovine, imovinski delikti, te prometne nezgode, kao s posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe raznih vrsta ovisnosti. 

Također im je skrenuta pozornost na usvajanje poželjnih društvenih stavova i ponašanja u odnosu na određene oblike rizičnih ponašanja, te su aktivno sudjelovali svojim pitanjima i komentarima.



Stranica