U prometnoj nesreći smrtno stradao vozač motocikla

U petak u 17.25 sati na državnoj cesti broj 8, kod mjesta Sv. Ivan Lomivrat, grad Senj, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, kada je 23-godišnja njemačka državljanka upravljala osobnim automobilom njemačke nacionalne oznake 

Foto: Ilustracija

U petak u 17.25 sati na državnoj cesti broj 8, kod mjesta Sv. Ivan Lomivrat, grad Senj, dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom, kada je 23-godišnja njemačka državljanka upravljala osobnim automobilom njemačke nacionalne oznake, iz smjera juga u smjeru sjevera, te je započela skretati ulijevo, a da se nije uvjerila da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i oduzela prednost prolaska trojici slovenskih motociklista koji su se u nizu kretali iz suprotnog smjera, kojom prilikom je prednjim dijelom automobila prešla na suprotnu prometnu traku, uslijed čega je drugi motocikl u nizu udario u prednji desni dio automobila. 

Uslijed zadobivenih ozljeda, vozač drugog motocikla u nizu, 46-godišnji slovenski državljanin preminuo je na mjestu događaja. Protiv 23-godišnje njemačke državljanke nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava, a zbog obavljanja očevida promet je na tom dijelu ceste bio u prekidu od 17.25 do 21.35 sati, te se je odvijao alternativnim pravcima.



Stranica