Strani policijski službenici na info punktu na Plitvičkim Jezerima

Foto: PP Korenica

U okviru projekta "Sigurna turistička sezona" i ove godine tijekom mjeseca srpnja i kolovoza na području Policijske uprave ličko-senjske borave i rade strani policijski službenici. Radi se o projektu kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u policijskim upravama na Jadranskoj obali. 

Strani kolege policajci doprinose većem osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju i omogućavaju bolju suradnju pri rješavanju kaznenih djela. Bez oružja, ali u odorama svoje policije rade u skladu s nalozima nadležnih rukovoditelja u policijskim postajama. U zajedničkom radu s hrvatskom policijom pomažu u ostvarenju učinkovite komunikacije sa stranim turistima, i time razrješavanju mogućih konfliktnih situacija, te za vrijeme rada ne primjenjuju policijske ovlasti niti poduzimaju bilo kakve policije mjere. 

Tako su jučer strani policijski službenici koji se nalaze na ispomoći u Policijskoj postaji Novalja Giansaverio Caci iz Italije, Vasyl Korniienko i Gorbach Dmytro iz Ukrajine, zajedno sa policijskim službenicima Policijske postaje Korenica od 10 do 13.30 sati u Nacionalnom Parku „Plitvička Jezera“ na ulazu I Rastovača, proveli preventivnu akciju u cilju suzbijanja kaznenih djela teške krađe i prijevara. 

Oni su u kontaktu sa stranim gostima, istima uručivali promidžbeni materijal i u razgovoru sa istima upućivali ih na preventivna i samozaštitna ponašanja u cilju suzbijanja gore navedenih kaznenih djela. 

Dobrodošlicu im je zaželjela i ravnateljica NP Plitvička Jezera gđa. Natalija Božičević,te su nakon provedene akcije prošetali i upoznali se sa ljepotama NP „Plitvička Jezera“.



Stranica