Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom iz Poljanka, općina Plitvička Jezera, zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krađe i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom iz Poljanka, općina Plitvička Jezera, zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela krađe i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te nad 32-godišnjakom iz Smoljanca, općina Plitvička Jezera, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. 

59-godišnjak se sumnjiči da je u lipnju 2015. godine u šumskom predjelu Rodić Poljane, općina Plitvička Jezera, posjekao i otuđio 43 stabla bukve i jasena, u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u općini Plitvička Jezera. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i da je on neovlašteno posjedovao automatsku pušku, koju je potom dao 32- godišnjaku iz Smoljanca. 

Automatska puška privremeno je oduzeta od 32-godišnjaka, a protiv obojice osumnjičenika biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica