Tijekom vikenda evidentirano 13 prometnih nesreća

Šest prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Karlobaga (2) u kojima su dvije osobe teško i dvije osobe lakše ozlijeđene, Novalje (2) u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, Senja (1)  

Foto: Ilustracija

Šest prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Karlobaga (2) u kojima su dvije osobe teško i dvije osobe lakše ozlijeđene, Novalje (2) u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, Senja (1) u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene i Korenice (1) u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. 

Izdvajamo prometne nesreće sa teško ozlijeđenim osobama: 

- u subotu, 27. lipnja u 15.25 sati, u Karlobagu, dogodila se prometna nesreća kada je 27-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući motociklom riječke registracijske oznake iz smjera Karlobaga u smjeru Zadra, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom, udario u stražnji desni dio osobnog automobila kojim je u istom pravcu upravljao 57-godišnji njemački državljanin, nakon čega  je motociklista ostao zaglavljen pod automobilom, a motocikl pao u more kojom prilikom je udario u četiri brodice. Motociklist je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću.

- u nedjelju, 28. lipnja u 10.50 sati, na državnoj cesti broj 8, predio Rođanka, općina Karlobag dogodila se prometna nesreća kada je 43-godišnji državljanin Velike Britanije upravljajući osobnim automobilom registracijske oznake Velike Britanije, iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga, uslijed neprilagođene brzine kretanja prešao na suprotnu prometnu traku i udario u osobni automobil čakovečke registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 62-godišnji hrvatski državljanin, nakon čega je u automobil registracijske oznake Velike Britanije zbog ne držanja dovoljnog razmaka udario drugi automobil registracijske oznake Velike Britanije, kojim je u istom smjeru upravljao 41-godišnji državljanin Velike Britanije. U prometnoj nesreći ozlijeđene su tri putnice iz automobila čakovečke registracijske oznake, jedna teško i dvije lakše. Protiv 43-godišnjeg vozača osobnog automobila registracijske oznake Velike Britanije biti će ponijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (2), Senja (2), Otočca (1), Karlobaga (1) i Novalje (1).



Stranica