Provođenje druge komponente projekta „Zdrav za 5“ i obilježavanje Dana planeta Zemlje

Policijska uprava ličko-senjska nastavlja sa aktivnostima vezanima uz nacionalni projekt „Zdrav za 5“, kojiprovodi  Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom zaštite okoliša i prirode i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta s ciljem stvaranja sigurnog životnog okruženja, posebice za nesmetan rast i razvoj mladih.  

Vezano za drugu komponentu navedenog projekta koja se odnosi na očuvanje i zaštitu okoliša i prirode, jučer su tri policijske postaje na području Policijske uprave ličko-senjske obilježile Dan planeta Zemlje, kako bi na svoj način doprinijeli zaštiti prirodnih resursa i skrenuli pozornost na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja. 

Policijski službenici Policijske postaje Senj zajedno sa učenicima osnovne škole „Silvije Strahimir Kranjčević“ i djelatnicima Turističke zajednice grada Senja, jučer su u vremenu od 11.30 do 13 sati čistili Park pjesnika, a tijekom akcije čišćenja učenicima se ukazalo na važnost podizanja razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i okoliša. 

U Donjem Lapcu, jučer je također obilježen Dan planeta Zemlje u organizaciji Vijeća za prevenciju i to u prostorijama Osnovne škole Donji Lapac djelatnici osnovne škole u suradnji sa učenicima organizirali su i održali eko radionice i prigodne recitacije,  a koje su ukazale na važnost i brigu o našem okolišu. Tom prilikom su djelatnici Uprave šuma Gospić u sklopu projekta "Šuma u školi, škola u šumi" održali učenicima edukativno predavanje, a potom ispred škole zajedno sa učenicima i djelatnicima škole prigodno zasadili 60 sadnica kao trajni podsjetnik na brigu o našem okolišu.

U vremenu od 8.30 sati do 15 sati, 60 učesnika akcije čišćenja i uređenja okoliša uklonili su sitno raslinje i očistili od smeća okoliš ispred zgrade Općine Donji Lapac, oko Stalnog graničnog prijelaza Užljebić, oko Policijske postaje Donji Lapac i na šest ugibališta na državnoj cesti 218 na kojima su postavili šest plastičnih kanti za odlaganje otpada. 

U Gospiću su policijski službenici Policijske postaje Gospić zajedno sa učenicima osmih razreda osnovne škole „Dr. Jure Turića“ i članovima Ličke ekološke akcije-LEA čistili okoliš parka Jasikovac, nakon čega su članovi Ličke ekološke akcije održali edukativno predavanje.

Navedene zajedničke aktivnosti ponovno dokazuju da samo zajedničkim snagama možemo podići kvalitetu života naših građana.



Stranica