Vijeće za prevenciju općine Donji Lapac nastavlja sa aktivnostima

U prostorijama općine Donji Lapac održana je 8. sjednica Vijeća za prevenciju općine Donji Lapac, kojom prilikom je u uvodnom dijelu sjednice predsjednik Vijeća za prevenciju Miro Tomić pozdravio prisutne 

Foto: PP Donji Lapac

U prostorijama općine Donji Lapac održana je 8. sjednica Vijeća za prevenciju općine Donji Lapac, kojom prilikom je u uvodnom dijelu sjednice predsjednik Vijeća za prevenciju Miro Tomić pozdravio prisutne, zahvalio se na odazivu, utvrdio predloženi dnevni red, te je potvrđen zapisnik sa prethodne sjednice vijeća. 

U nastavku sjednice izvršena je analiza ostvarenih aktivnosti vijeća za prevenciju, sa posebnim osvrtom na zimsku službu i čišćenje snijega u zimskoj sezoni 2014/2015. godinu, pri čemu je posebno istaknut značajan angažman članova Vijeća za prevenciju u poduzimanju inicijative za osiguranje potrebnih materijalno tehničkih sredstava za održavanje cesta u zimskom razdoblju, a također je istaknuto da su se ceste na području općine Donji Lapac unatoč značajnim vremenskim neprilikama održavale na zadovoljavajući način. 

Na sjednici je također dan poseban naglasak na prevenciju požara na području općine Donji Lapac, kojom prilikom je članovima Vijeća podijeljen apel građanima sačinjen ispred Stožera za zaštitu i spašavanje u cilju prevencije požara. 

Također je na sjednici jednoglasno usvojen Plan rada Vijeća za prevenciju za 2015. godinu, te je usvojen prijedlog za poduzimanje pripremnih aktivnosti za skorašnje obilježavanje „Dana planeta zemlje“ na području općine Donji Lapac, koji bi se trebao obilježiti dana 22. travnja 2015. godine, poduzimanjem akcija čišćenja i uređenja okoliša u Donjem Lapcu, te značajnim aktivnostima Osnovne škole i Šumarije Donji Lapac. 

Na kraju sjednice je istaknut značaj djelovanja Vijeća za prevenciju na području općine Donji Lapac, koji je odraz razvijenosti kvalitetnih partnerskih odnosa na razini lokalne zajednice. 



Stranica