Tijekom vikenda evidentirana jedna plinska eksplozija i jedan požar

U petak, 2. siječnja 2015. godine oko 13.30 sati u Zalužnici, općina Vrhovine, na prvom katu obiteljske kuće vlasništvo 73-godišnjaka iz Zalužnice, došlo je do plinske eksplozije uslijed nekontroliranog istjecanja plina iz plinske boce 

U petak, 2. siječnja 2015. godine oko 13.30 sati u Zalužnici, općina Vrhovine,  na prvom katu obiteljske kuće vlasništvo 73-godišnjaka iz Zalužnice, došlo je do plinske eksplozije uslijed nekontroliranog istjecanja plina iz plinske boce i stvaranja eksplozivne zapaljive smjese, koju je paljenjem rasvjetnog tijela aktivirao 73-godišnjak, koji je u eksploziji teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću. 

Očevid su obavili policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u nazočnosti vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, te inspektora zaštite od požara. 

Noćas oko 3.15 sati u Gospiću, došlo je do požara na dvorišnim objektima vlasništvo 67-godišnjakinje s područja općine Perušić, koji je zahvatio spremište za drva i zidanu garažu. Požar je ugašen od strane djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Gospić, a uzrok požara utvrditi će se očevidom tijekom današnjeg dana.

              



Stranica